Max Love – BAOW!

Den hetaste rappen kommer från Norrlands skogar!

I helgen släppte artisten MAX LOVE sin debutvideo som rappare. Låten heter ”BAOW!” och bjuder på ett högt tempo, snabbt flöde, heta associationer och ett rimflätande som imponerar.

Att rubricera låten ”rap” är egentligen att tvinga in den under ett tämligen trångt tak. Här hittar lyssnaren nämligen spår av såväl punk, afrobeats, house, trap och väldigt mycket annat.

Extra intressant är att musiken skapats i glesbygden. Draget, trycket och gunget är definitivt av högsta kvalitet – men hela scenen en annan.

I en tid då genren blivit alltför tätt sammanknippad med förortskriminalitet och gängbildningar känns det som en frisk fläkt att se Max Love med tribe ösa loss i en miljö som fler som själva bor utanför ”orten” kan relatera till. Greppet att få den grinige vakten att delta i dansen istället för att hota med våld är en av många fina detaljer i filmen.

På mindre än en vecka har låten redan passerat 5000 streams på Spotify, snart 2000 visningar på YouTube – och siffrorna fortsätter öka hela tiden!

Max Love är multiinstrumentalist, har alltid spelat och hunnit vara aktiv inom många genrer. Att han fastnat för rap hänger mycket ihop med ett naturligt ”flow” och intresse för meningsfylld ordekvilibrism. Att kunna kombinera detta med visionen att verkligen lyfta fram vad som händer i den ofta så förbisedda norrlandsverkligheten har slagit väl ut och det ska bli klart intressant att följa utvecklingen.

Hemorten är Näsåker – och tillbaka här efter ett par år i Göteborg, Lycksele, Sundsvall, Stockholm och Oslo har skaparkraften funnit både djup, trygghet och en obändig glöd.

Lyssna gärna själv!

Finns även musik video till låten:Gruppen Hip-Hop i Norrland är en förening som startades 2020 för att samla aktiva utövare och entusiaster med rötter och utsiktspunkt ur ett nordligare perspektiv. Här var Max Love i högsta grad drivande och är idag ordförande i den förening som bildats. Man har bl.a. skapat en Norrlandscypher där bredden hos 20-talet medverkande artister imponerar – var och en kör 16 bars med ord och film till ett gemensamt beat. Hela projektet samordnades och producerades av samme kreative Max Love.

:Här hittar du gruppen: https://www.facebook.com/groups/260024878719251, Välkommen in i värmen!

Norrlandscyphern hittar du här: