Vic (f.d. Vic Vem) – Färgad (EP)

Efter Vic Vem´s senaste album ”HEM” (+ Hans singel Prioriteringar) som släpptes förra året har han beslutat att ta paus från musiken för att fokuserar mer på hans privata liv.

1 år senare kom han tillbaka med hans nya sida:
Musiken hjälpte mig sparka in dörrar och tala om för samhället vem jag är. Kanske hjälpte den också mig själv att förstå det lite bättre. Nu när det jobbet är gjort tar jag bort Vem från mitt namn.

Jag heter Vic och resan fortsätter…


Det är inte längre av intresse för mig, Vic att behaga någon eller försöka klättra på listor. Därför låter den nya musiken som den gör. Hiphop av högsta klass. Varken mer eller mindre.

Och sen händer den här, fredag den 25:e Juni släppte hans sin nya EP Färgad där han kritiserar dagens samhället i Sverige på Boombap beats, Producerad av Chad Bogus (gästas även på titelspåret) & llama!

Så här beskrev han om Projekten:
Jag gör det inte för att bli hyllad på sociala medier som rättfärdig. Jag är lika (om inte mer) skev som alla andra och jag vet att hela den skiten är fake. Det skrämmer mig hur vi hyllar de som lyckats polera sin fasad och samtidigt bränner andra på bål. En av låtarna handlar om vår dubbelmoral online. Det är lätt att kasta sten bakom en skärm men ingen av oss är utan hemligheter. Och tro mig, kändisarna du ser upp till har ofta lika mycket skit under naglarna som människor du nyss dömde ut. Eller mer. Det vore naivt att tro att inte även jag har kvar massa rasistiska och sjuka tankar i en värld där jag blivit programmerad att dyrka falsk styrka och hata mänskligheten i mig själv och andra sedan jag var ett barn.
Jag är långt ifrån perfekt men jag gör mitt bästa för att utvecklas. Jag är stolt över att våga ifrågasätta världen som färgat mitt hjärta och jag vill veta vad som finns därunder.


Bästa låtar: Beef & Tanya